Την μνήμη του Προφήτου Ηλίου στην αρχαία Ιερά Μονή του Προφήτου που βρίσκεται ανάμεσα στα Ιεροσόλυμα και την Βηθλεέμ, τίμησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σήμερα. Στην περιοχή αυτή πιστεύεται ότι κοιμήθηκε ο Προφήτης και του άφησε άγγελος τροφή με το μήνυμα «αναστάς φάγε και πιε, ότι πολλή από σου η οδός».

Κατά τον Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, Πατριαρχικός Επίτροπος στη Βηθλεέμ ενώ σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου κ. Μεθόδιο και τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ με μόνο δώδεκα κληρικούς και 20 πιστούς εξωτερικά του Ναού σύμφωνα με τα μέτρα και τις οδηγίες για την πρόληψη από τον κορωνοϊό.

Κατά το κήρυγμα του ο Μακαριώτατος, ο οποίος κήρυξε και στα ελληνικά αλλά και στα αραβικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Η αυτεξούσιος και άνευ όρων υπακοή του θεόφρονος Ηλία εις το άγιον θέλημα του Θεού κατέστησεν αυτόν «άνθρωπον του Θεού», διό και ανετέθη εις αυτόν η θεία αποστολή της αφυπνίσεως και μετανοίας τόσον του λαού όσον και της θρησκευτικοπολιτικής ηγεσίας αυτού… O ένδοξος Ηλίας αναδείκνυται σκεύος εκλογής του Θεού, εφάμιλλος του Αποστόλου των εθνών Παύλου. Η ενέργεια της δυνάμεως της πίστεως του ενθέου ζήλου και των θαυμαστών πράξεων αυτού περιγράφεται μετ’ ακριβείας και επαινετικώς υπό του ιερού συγγραφέως της Σοφίας Σειράχ».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.