Ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε σήμερα (24.10.2022) δεκτός στο Βατικανό από τον Πάπα Φραγκίσκο για τρίτη φορά αφότου εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας. Η συνάντησή τους στο αποστολικό μέγαρο δίπλα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου έγινε στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της συζήτησης για την ευθανασία που διεξάγεται στη Γαλλία.

Στην συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν. Μετά το τετ-α-τετ με τον ποντίφικα στο αποστολικό μέγαρο δίπλα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης, ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε και με τον δεύτερο στην ιεραρχία της Αγίας Έδρας, τον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, καθώς και με τον «υπουργό» Εξωτερικών του πάπα, τον καρδιάλιο Πολ Γκάλαχερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την Γαλλία, όπως η υποδοχή προσφύγων και ίσως η ευθανασία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται από την Κυριακή (23.10.2022) στη Ρώμη, όπου εκφώνησε ομιλία κατά την έναρξη μιας διαθρησκευτικής συνόδου κορυφής για την ειρήνη, η οποία έχει οργανωθεί από την ιταλική καθολική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου. Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο της ειρήνης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πάντως ότι ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο όταν «το αποφασίσουν» οι Ουκρανοί και σύμφωνα με τους «όρους» του Κιέβου.

Ο πάπας τάχθηκε την Παρασκευή κατά της ευθανασίας σε ομιλία του ενώπιον γάλλων βουλευτών, τη στιγμή που το Παρίσι ετοιμάζεται να αρχίσει μια δημόσια συζήτηση γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα ώστε να καταλήξει ενδεχομένως σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Ο γάλλος πρόεδρος συνάντησε χθες, Κυριακή, το βράδυ τη νέα ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και έγινε έτσι ο πρώτος ξένος ηγέτης που είχε απ’ ευθείας συνομιλία με την επικεφαλής του μεταφασιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, το οποίο νίκησε στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σεπτέμβριο στη χώρα.

Σήμερα πρόκειται να συναντήσει τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα με τον οποίο θα γευματίσει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.