Προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος, συνοδεία 25μελούς ομάδος Αρχόντων και συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από 25 Άρχοντες της Αμερικής και συνεργάτες του θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και το Άγιο Ορος εντός του Φεβρουαρίου.

Ο Ελπιδοφόρος θα ιερουργήσει κατά το πέρασμα του από τη Θεσσαλονίκη στον Αγιο Δημήτριο , θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Γέροντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, και μετά συνεχίζοντας την ιερή αυτή αποδημία θα μεταβεί στο Άγιο Όρος.

Η πρώτη στάση θα γίνει στο Πρωτάτο όπου θα του γίνει η υποδοχή που προβλέπεται από την Αγιορειτική Παράδοση, θα προσκυνήσει την Ιερή και θαυματουργή Εικόνα του Άξιον Έστιν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Ιερές Μονές του Αγίου Όρους όπως την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την Ιερά Μονή Ξενοφώντος,την Ιερά Μονή Παντοκράτορος,την Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας, με τους ηγουμένους των οποίων διατηρεί άριστες σχέσεις από τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τους Άρχοντες θα υποδεχθεί εκτός απο την Ιερά Επιστασία με το Πρωτεπιστάτη και ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος μετά του Υποδιοικητή κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μας αποτελεί μία παλιά και ιερή δέσμευση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από τότε που εξελέγη ως Αμερικής. Είναι σαν ένα τάμα που τώρα εκπληρώνεται αφού ήθελε από τότε που εξελέγη να επισκεφθεί το Άγιο Όρος και Ιερές Μονές τις οποίες επισκέπτετο και στο παρελθόν, τόσο κατά τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη αλλά και αργότερα ως Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στη Χάλκη.

Είναι γνωστό ότι ο Ελπιδοφόρος είχε πάντα πολύ καλές έως άριστες σχέσεις με Αγιορείτες Ηγούμενους αλλά και απλούς Μοναχούς της ασκήσεως και της προσευχής.

Μετά το Άγιο Όρος η αποστολή θα επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να είναι στο Φανάρι κατά τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίου τα οποία εφέτος θα εορτάσει- όπως πάντα σεμνά και ταπεινά- στις 28 Φεβρουαρίου και όχι στις 29 αφού το έτος που διανύουμε δεν είναι δίσεκτο τυπικά.

Είναι δίσεκτο ουσιαστικά με όλα όσα συμβαίνουν και μας ταλαιπωρούν.

Αυτά που καταγράφουμε υπό μορφή πληροφοριών εξ εγκύρου πηγής θα επιβεβαιωθούν ελπίζουμε με επίσημο ανακοινωθέν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.