Τον νέο επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Πρέσβυ κύριο Ιωάννη-Μιλτιάδη Νικολαΐδη δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου 2023, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αναλήψεως της εν λόγω ευθυνοφόρου θέσεως από τον κύριο Πρέσβυ, ο οποίος με την κίνηση αυτή εκδήλωσε τον σεβασμό του προς τον επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αντιπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Βέλγιο.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον κύριο Νικολαΐδη για την επίσκεψη και ευχήθηκε δύναμη και αντοχή στο υψηλό του καθήκον, ειδικότερα στις κρίσιμες συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο, στις οποίες η Ελλάδα και το έγκριτο Διπλωματικό της Σώμα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, για την επικράτηση της σύνεσης και της ειρήνης.

Ο κ. Ιωάννης-Μιλτιάδης Νικολαΐδης κατάγεται από την Κωνσταντινούπολην (Χαλκηδόνα) και είχε σπουδάσει στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Μπρύζ (Βέλγιο).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.