«Εάν υπάρξει διάσταση Συνόδου και λαού θα ευτελιστεί παντελώς στα μάτια του λαού η Σύνοδος», τόνισε ο καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Χρήστος Οικονόμου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών για την κατάρτιση του Τριπροσώπου στην Εκκλησία της Κύπρου και ενόψει της ψηφοφορίας της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του νέου Προκαθημένου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου και στην εκπομπή «Ενημέρωση», ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι η Ιερά Σύνοδος είναι απόλυτα δεσμευμένη με το εκλογικό αποτέλεσμα που έχει ενώπιον της.

Υποστήριξε δε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου «δεν συνάδει με τα δεδομένα της ηθικής και τα δεδομένα της δημοκρατίας και του σεβασμού της λαϊκής συνειδήσεως της Εκκλησίας».

Παράλληλα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για συναλλαγές και τάματα που δίνονται στους Αρχιερείς, και κάλεσε μέλη της Ιεράς Συνόδου, τα οποία κατονόμασε, να αναγνωρίσουν δημόσια την επιλογή του λαού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.