Διωγμός των χριστιανών: Η προσβλητική για την χριστιανική πίστη μας ανάρτηση που έγινε από τον Ηλία Μόσιαλο παραμονή των, η απροσδόκητη στήριξη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και η «υπέρβαση» από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου,…

Ο οποίος συνέκρινε την αντίδραση της Εκκλησίας με τις… τρομοκρατικές επιθέσεις στο Charlie Hebdo(!), δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα την οποία βιώνει ο χριστιανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς την νέα πραγματικότητα: σε παγκόσμιο επίπεδο ο χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμό. Για πρώτη φορά εφέτος στην Κίνα των 1,4 δισεκατομυρίων ανθρώπων απαγορεύτηκε κάθε αναφορά στα Χριστούγεννα.

Μόλις πριν μερικές μέρες στην Ινδία των 1,3 δισεκατομυρίων ανθρώπων όλες οι φιλανθρωπικές και ιεραποστολικές χριστιανικές κινήσεις βρίσκονται υπό διωγμό.

Στην Αιθιοπία χιλιάδες χριστιανοί σφαγιάζονται, το ίδιο και στην Νιγηρία.

Στην πατρίδα του Αγίου Εφραίμ του Σύρου ελάχιστοι χριστιανοί έχουν απομείνει, ενώ ο Λίβανος, η μόνη «χριστιανική» χώρα της Μέσης Ανατολής είναι υπό κατάρρευση.

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων μαζί με όλες τις χριστιανικές ομολογίες πρόσφατα δημοσιοποίησαν την αγωνία για το μέλλον τους.

Η Ευρώπη και η Αμερική βρίσκονται σε κρίση ταυτότητος και σε ιδεολογικό πόλεμο με τις χριστιανικές τους ρίζες· εκεί χριστιανός σημαίνει «ομοφοβικός» και πολέμιος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το «δικαίωμα» στην άμβλωση (δηλαδή στην δολοφονία ανυπεράσπιστων θυμάτων), το «δικαίωμα» στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου και στην κατάλυση κάθε έννοιας της οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και ο κ. Κούλογλου, όπως και κάθε Κούλογλου, ο οποίος βέβαια ξεχνά ότι τα δημοσίως λεγόμενα, δημοσίως και ελέγχονται. Δεν μπορείς να χλευάζεις την πίστη του άλλου και να περιμένεις εκείνος να κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Μπροστά σε αυτό τον πολιτικό και ιδεολογικό πόλεμο ποια είναι η θέση μας ως χριστιανών;

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η επαπειλούμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά η απώλεια του πολιτισμού και του ανθρώπινου προσώπου.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Χριστός είναι η ελπίδα πάντων των περάτων της γης.

Η αποστολή μας είναι να είμαστε το φως του κόσμου και το άλας της γης.

Ιδιαίτερα εμείς οι Ορθόδοξοι, οι οποίοι διαφυλάσσουμε ακέραιη την αποστολική παράδοση της πρώτης Εκκλησίας, δεν έχουμε δικαίωμα να αναιρούμε τον εαυτό μας.

Θα πρέπει να υπερβούμε το σαράκι του εθνοφυλετισμού που κατατρώει τα σπλάχνα της Εκκλησίας μας.

Ο Κύριος μας καλεί σε ενότητα κι εμείς σχίζουμε τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου…

Η ενότητα και η γνησιότητα της πίστης μας είναι το ύψιστο αγαθό για τον σύγχρονο κόσμο, το οποίο καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Βλάσφημες αναρτήσεις και ύβρεις και διωγμοί δεν θα παύσουν να υπάρχουν.

Μας θλίβουν. Αλλά ας μας καλέσουν όλους σε μετάνοια, σε συνειδητοποίηση του ρόλου και της αποστολής μας ως τέκνων του χριστιανικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού και ως κληρονόμων υπεραιωνοβίων πανανθρωπίνων αξιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.