Βραδιά μνήμης, συγκίνησης, τιμής, προσφοράς και δημιουργίας, ήταν το Σάββατο 28 Αυγούστου στην Αμοργό, στην εκδήλωση «Η Αμοργός τιμά τους Δασκάλους της» που πραγματοποιήθηκε στη Χώρα του νησιού στο περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Σχολαρχείου.

Ο συμβολισμός του χώρου της εκδήλωσης ισχυρός καθώς το Ιστορικό Ελληνικό Σχολείο που ιδρύθηκε το 1829 με δαπάνες της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας, θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην πολύτιμή προσφορά του Μοναστηριού στην Παιδεία και την Εκπαίδευση της Αμοργού. Όχι μόνο με την Ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου αλλά και με τη διαχρονική υποστήριξη στις προσπάθειες των Δασκάλων του νησιού για παιδαγωγική και πολιτιστική ανάπτυξη. Το ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Δεναξά.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος ευχαρίστησε όλους και όλες που έδωσαν το παρόν αλλά και όσους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων «δεν κατάφεραν να είναι εδώ αλλά η σκέψη τους είναι μαζί μας» όπως είπε χαρακτηριστικά και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιο Αρτέμη για την δεκαετιών πολύτιμη πνευματική και εκπαιδευτική προσφορά του και την υποστήριξη της μαθητικής νεολαίας της Αμοργού ως Διευθυντής του Μαθητικού Οικοτροφείου της Σαντορίνης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.