Ο Δημήτρης Κατός είναι ο καινούργιος Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», ο διορισμός του Κατού έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εφορείας της Σχολής υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Σχολής ήταν:

o π. Δημήτριος Κατίνας, Αντιπρόεδρος της Σχολής και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ιδρύματος
o Δρ. Δημήτριος Κατός
ο Δημήτριος Λογοθέτης, Πρόεδρος του Οργανισμού της «Ηγεσίας των 100»
Η ψηφοφορία ήταν μυστική, έλαβε τις απαιτούμενες 29 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και τρεις οι οποίες είτε ήταν εναντίον του, είτε απείχαν. Μόνο δύο εκ των Μητροπολιτών συμμετείχαν, ο Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και ο Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», η εκλογή του κ. Κατού θα επικυρωθεί τρόπον τινά τελεσιδίκως όταν αποφασισθεί το συμβόλαιό του και οι λεπτομέρειές του. Προς τούτο θα οριστεί επιτροπή η οποία θα επιμεληθεί τα του συμβολαίου και όταν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Κατός θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η του νέου έτους.

Ο κ. Κατός σήμερα είναι διευθυντής Οικονομικής Συνεισφοράς και Πρωτοβουλιών (Director of Giving and College Initiatives) του Κολεγίου Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Διαδέχεται τον Γεώργιο Καντώνη ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Παράλληλα, η Εφορεία προέβη και στον διορισμό νέου κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, του ιερέα Ευγένιου Πέντιουκ (Eugen Pentiuc), ο οποίος διαδέχεται τον επίσης παραιτηθέντα για λόγους υγείας π. Γεώργιο Παρσένιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.