Αγρίνιο: Δήμαρχος Αγρινίου: «Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος».

ΣχετικάΆρθρα
Παρατείνεται το «θρίλερ» για την μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας
Παρατείνεται το «θρίλερ» για την μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας
5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2022
ΑΓΡΙΝΙΟ!!! Η μητρόπολη και η… ανοιχτή πληγή!
ΑΓΡΙΝΙΟ!!! Η μητρόπολη και η… ανοιχτή πληγή!
4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2022
Έγγραφο – Ντοκουμέντο: Από το 1951 το δημοτικό συμβούλιο ζητά Μητρόπολη στο Αγρίνιο
Έγγραφο – Ντοκουμέντο: Από το 1951 το δημοτικό συμβούλιο ζητά Μητρόπολη στο Αγρίνιο
16 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2022

«Εξόρμηση» στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 05 Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία καθώς κλιμάκια της επισκέπτονται διάφορα μέρη του νομού.

Του ενός κλιμακίου επικεφαλής είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος βρίσκεται τώρα στο δημαρχείο Αγρινίου.

Η παρουσία του συμπίπτει με την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τους ιερείς στο οποίο δεν έχει ενταχθεί η διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ίδρυση νέας στο Αγρίνιο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου δε θα μπορούσε παρά να αδράξει την ευκαιρία της επίσκεψης του Νίκου Παπαθανάση και να στείλει ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης».

Επιπλέον σημείωσε: «Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος. Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε. Το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα. Δεν κοστίζει. Δεν είναι η σύνδεση του Αγρινίου που κοστίζει. Είναι ζήτημα χρόνων τώρα».

Στη συνάντηση παρόντες είναι και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, Πιερίας κα. Άννα Παπαδημητρίου, Κοζάνης κα. Γιώργος Αμανατίδης, καθώς και κομματικά στελέχη, όπως και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.