Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο οποίος είναι ιατρός και ιεραπόστολος στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν. Ο π. Ευάγγελος, με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στον Σταυρό, που η αρχή της τιμής Του χάνεται στα βάθη της χριστιανικής αρχαιότητας. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το σημείο του σταυρού κλείνει μέσα του όλα τα σωτηριώδη γεγονότα, που οικονόμησε η άπειρη αγάπη του Θεού για τον «πεπτωκότα» άνθρωπο, γι” αυτό ακριβώς είναι σημείο σωτήριο, ζωοποιό και αγιαστικό για τους χριστιανούς.

Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά τον π. Ευάγγελο για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την μεστή νοημάτων ομιλία του. Παράλληλα ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού να ενδυναμώσει τον πνευματικό και σωματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε ψυχικά αναγεννημένοι να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.