ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 : Να σημειωθεί πως η πληρωμή των επιδομάτων και θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Η αντίστροφη μέτρηση για πληρωμή συντάξεων, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Τα κονδύλια για το Μέτρο 13 για τις «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε με αφορμή την πληρωμή της πρώτης δόσης της βασικής ενίσχυσης.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 η πίστωση στους λογαριασμούς 332.479 δικαιούχων με την εξισωτική έτους 2018 είχε γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ φήμες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί και φέτος η πληρωμή σε παρόμοια ημερομηνά μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 – Η πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου 2019

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019. Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

Ως εκ τούτου η πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 προβλέπεται θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2019

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ – Πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) προβλέπεται να γίνει από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Όλα θα κριθούν από το εάν θα γίνει αποδεκτό το κρίσιμο άρθρο 14 του συγκεκριμένου νόμου ή όχι.

Στο άρθρο αυτό τονίζεται ότι «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 οι συντάξεις συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις».

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Σε μια τέτοια περίπτωση, το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί, εάν για το διάστημα αυτό θα πρέπει να γίνει αναδρομική καταβολή ποσών ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, συμπεριέλαβε και το συγκεκριμένο άρθρο.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Ο στόχος ήταν, να καλυφθεί νομοθετικά όλη η περίοδος των περικοπών, μαζί με εκείνη που μεσολάβησε μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, παλαιών και νέων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει θετικά την εν λόγω διάταξη, τότε οι συνταξιούχοι θα χάσουν το δικαίωμα σε αναδρομικά ποσά.

Τις διεκδικήσεις εκατομμυρίων συνταξιούχων για αναδρομική πληρωμή συντάξεων 10 μηνών θα κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη, βάσει σχετικού αιτήματος του ΕΦΚΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.