Με κατάνυξη, ευλάβεια και ιεροπρέπεια το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου προσέφερε την λατρεία του στον Εσταυρωμένο Λυτρωτή την Μεγάλη Παρασκευή συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες αθρόον.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου της ακολουθίας του Επιταφίου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια της λιτάνευσής του πλαισιωμένου από την Φιλαρμονική του στρατού και άγημα. Στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως του Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ιερών Επιταφίων με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και ο Υποδιοικητής αυτής Ταξίαρχος Νικόλαος Γιοβανούδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Τσώνης.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος μίλησε επίκαιρα για τον Σταυρό και την Ανάσταση ειπών, μεταξύ άλλων: «Η κορυφαία ώρα της Μεγάλης Εβδομάδος αναμφίβολα είναι η ώρα του Γολγοθά, της Σταύρωσης, της Θυσίας, τότε που το υπερφυσικό σκοτάδι κάλυψε την γη “από ώρας έκτης έως ώρας ένατης”. Μέσα σε αυτό το φρικτό σκοτάδι έλαμψε εκτυφλωτικά ένα φως, που που από εκείνη την ώρα θερμαίνει τις καρδιές των ανθρώπων και φωτίζει την ιστορία όλου του κόσμου. Πάνω στο Γολγοθά, στο Σταυρό του Χριστού φανερώνεται εκπληκτικά και λάμπει εκτυφλωτικά ο ήλιος της αγάπης του Θεού. Ο Σταυρός είναι η κορυφαία έκφραση της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο και την δημιουργία Του. Ο αυθεντικός χριστιανός πρώτα γνωρίζει να πεθαίνει και έτσι κατόπιν μαθαίνει να ζει. Δεν υπάρχει ζωή αληθινή χωρίς αυτόν τον θάνατο, την θυσία. Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Σταυρό. Ο Χριστός δεν ανασταίνει τους ζωντανούς αλλά τους νεκρούς ανασταίνει. Γι’ αυτό μόνο όσοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν μπορούν να προσμένουν ανάσταση. Μόνο όσοι αποφασίζουν να τα χάσουν όλα για το Θεό, μπορούν να προσδοκούν στα αιώνια αγαθά της Βασιλείας των Ουρανών».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.