Χουλουσί Ακάρ: Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαμ στην ανατολική Μεσόγειο, ανεβάζοντας ξανά το θερμόμετρο στην περιοχή, ο Χουλουσί Ακάρ θυμήθηκε πόσο κοντά είναι το Καστελόριζο από τις τουρκικές αρχές. Και άρχισε ξανά τις προκλητικές δηλώσεις.

Η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα στείλει σήμερα (09.08.2022) το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένη να βάλει φρένο στις προκλητικές ενέργειες. Και στο… δρόμο αυτό έρχονται και οι νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έβαλε στο στόχαστρό του το Καστελόριζο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό (δεν είπε σε ποιόν), που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν, ας έρθουν», ο Ακάρ απάντησε: «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Και βέβαια δεν… ξέχασε τη μόνιμη «καραμέλα» της Τουρκίας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ενώ μίλησε και για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με τη Hurriyet, ισχυρίστηκε επίσης ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.