Την Ιερά Μονή Αγ. Τριαδος και Αγ. Νεκταρίου Αιγίνης επεσκέφθη για προσκύνημα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την 3ην Οκτωβρίου 2019.

Ο Χιώτης Ιεράρχης έφθασε στο νησί και τον υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης Αρχιμ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης , ο οποίος τον οδήγησε στην Μονή, όπου ο Ποιμενάρχης μας προσεκύνησε τα λείψανα του Αγ. Νεκταρίου, προ των οποίων ανέπεμψε δέηση, παρόντων και πιστών από την Χίο και τις Οινοώσσες, και ευχαριστών τον Σεβ. Ύδρας κ. Εφραίμ για την κανονική άδεια, ευχήθηκε για την πνευματική και σωματική υγεία των πιστών.

Ο Σεβ. Χίου εγένετο αποδέκτης της μοναστικής ξενίας της Ηγουμένης Τιμοθέης, με την οποία συνεζήτησε τα των εκδηλώσεων της Μονής το έτος 2020 για τα 100 χρόνια απο της κοιμήσεως του Αγίου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος είχε πνευματική συνομίλια με την μοναχή Χριστονώμφη (κατά κόσμον Μαρία Σκορδαλάκη),μαθήτρια του στα Αρχαία Ελληνικά και αρίστη Πτυχιούχο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Χίου ανεχώρησεν αμέσως, έμφορτος πνευματικών εμπειριών, από την Αίγινα για Πειραιά, προκειμένου την Κυριακή 6ην Οκτωβρίου ε.ε. να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου επί τη συνάξει των Αγίων της Χίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.