Αντιμέτωποι με δύο ακόμη δύσκολες βραδιές θα βρεθούν οι σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν ένταση του χιονιά με χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις τις επόμενες ώρες σε ολόκληρη σχεδόν την Κρήτη, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Μπογδανίδη στα Livetalks και Θέμα Κρήτης 103,1, ο γραμματέας του Συλλόγου Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα” Κώστας Γκαντάτσιος επισήμανε ότι το κύμα κακοκαιρίας ήταν ισχυρότερο από όσο αρχικά περίμεναν οι σεισμόπληκτοι των καταυλισμών, υπογραμμίζοντας ότι το δριμύ ψήφος πάγωσε τα κλιματιστικά που είναι εγκατεστημένα στους οικίσκους με αποτέλεσμα αυτά να μην λειτουργούν.

Όπως τόνισε ξεκίνησε άμεσα με τη συμμετοχή μελών του συλλόγου αλλά και εθελοντών η προσπάθεια για την προσωρινή αποκατάσταση του προβλήματος και μέχρι το βράδυ της Κυριακής εφοδιάστηκαν με θερμάστρες όλοι οι οικίσκοι.

Από σήμερα στον καταυλισμό του Αρκαλοχωρίου έχει εγκατασταθεί και γεννήτρια προκειμένου να μην μείνουν οι σεισμόπληκτοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περίπτωση που λόγω του χιονιά υπάρξει διακοπή ρεύματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Γκαντάτσιος είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων οικοσκευών για τους πληγέντες του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και να απλοποιηθεί σημαντικά η όλη γραφειοκρατική διαδικασία, τουλάχιστον για τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές μικρότερης κλίμακας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.