Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφτηκε το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος και, προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου «Η Αναγέννηση», και πραγματοποίησε ομιλία στην Σχολή Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου με θέμα: «Γονείς και διαπαιδαγώγηση εφήβων».

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Κωνσταντίνος Λέων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Λεωνίδας Τούτσης.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παρισταμένων γονέων και του Ποιμενάρχη τους και έγιναν πολλές προεκτάσεις στο υπό ανάλυση θέμα.

Στο κλείσιμο της σύναξης, οι υπεύθυνοι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους προσελθόντες γονείς και δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Μητροπολιτικής περιφερείας του.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινα Παπά, του διδακτικού προσωπικού, όπως και της μαθητική κοινότητος του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδος, μετέβη στο Σχολείο, προκειμένου να ομιλήσει στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, όπου το Γυμνάσιο υπάγεται, και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Ιωάννα Μάλλιαρη, η οποία με μια σύντομη εισαγωγή καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Κατόπιν, εκλήθη στο βήμα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές για την δημιουργία του ανθρώπου, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και την ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να σέβεται και να τιμά τον συνάνθρωπό του.

Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητικό διάλογο με τα παιδιά, τα οποία του προσέφεραν, ως δώρο, ένα μικρό δένδρο ελιάς κι εκείνος τα ευχαρίστησε και τους διένειμε πασχαλινές ευλογίες.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.