Μετά από την παρέμβαση του Μητροπολίτη Δωδώνης.

Αύριο, Παρασκευή (3/9), θα γίνει η παράδοση στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων των δύο πινάκων του Ν. Κουτούζη και του Ν. Καντούνη, μετά τη δωρεά του γνωστού εφοπλιστή, Αθ. Μαρτίνου.

Το Μουσείο είχε καλέσει, αρχικά, τους συμπολίτες μας να συνδράμουν οικονομικά για να αποκτήσει αυτούς τους δύο πίνακες, οι οποίοι είχαν βγει σε δημοπρασία, όμως τελικά, μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη Δωδώνης, τους αγόρασε ο γνωστός εφοπλιστής και τους δώρισε στο Μουσείο.

Η ανακοίνωση του Μουσείου για την αυριανή εκδήλωση, έχει ως εξής: «Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:15′ θα γίνει η παράδοση στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, των δύο αυθεντικών Αυτοπροσωπογραφιών του Νικ. Κουτούζη και του Νικ. Καντούνη, οι οποίες δωρήθηκαν από τον εκλεκτό και αξιότιμο κ. Θανάση Μαρτίνο, εφοπλιστή, Διοικητή του Αγίου Όρους και φιλότεχνο συλλέκτη.

Η γενναιόδωρη και σημαντική αυτή προσφορά έγινε χάρη στην παρέμβαση και την υπόδειξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου, γνώριμου και φίλου τού κ. Θ. Μαρτίνου, χορηγού επίσης φιλοζακυνθινού με συμβολή πολύτιμη για τα έργα στα Στροφάδια και όχι μόνο. Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες όλων των μελών του, για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, που πλουτίζει τη συλλογή των πορτρέτων του και καλεί τα μέλη του Σωματείου, τους φιλότεχνους Ζακυνθινούς και τα ΜΜΕ να παραβρεθούν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.