Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή Ναού αφιερωμένου στον πολιούχο της δημοτικής ενότητας Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, μέσα στο Πανορθόδοξο Κέντρο, δόθηκε από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Θανάση Στάμο.

Ο τελευταίος, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, και δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, μαζί με τον Υφυπουργό, βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, είχαν μεταβεί στο Υπουργείο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ο λόγος ήταν, όπως είπε, ότι ο χρόνος παραχώρησης που έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση είχε παρέλθει και χάναμε το δικαίωμά μας.

Όπως έκανε γνωστό, στη συνέχεια, ο κ. Στάμος, ήδη, ο αρμόδιος Υφυπουργός τους έδωσε το «ok» ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της παραχώρησης, κάτι το οποίο σημαίνει και άμεση έναρξη των εργασιών κυρίως του Ναού. Ο Ναός δηλαδή μέσα στο Πανορθόδοξο θα ξεκινήσει, όπως είπε και επεσήμανε ότι ξεχώρισαν το ένα από το άλλο θέμα και κατέληξαν ότι η κατασκευή του Ναού, χωρίς τα υπόλοιπα, μπορεί να ξεκινήσει και θα δουν πως θα χρηματοδοτηθεί.
Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, η Ρόδος τιμά την μνήμη του Πολιούχου της πόλης της, του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Κάθε τέτοια ημέρα αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα αλλά και «ιδιαιτερότητα» του πολιούχου αυτού, καθώς ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, παραμένει άστεγος στην Ρόδο: Δεν υπάρχει κανένας ναός αφιερωμένος στην μνήμη του!

Πηγή:rodiaki.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.