ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Τη Γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου τιμά σήμερα (24 Ιουνίου) η Εκκλησία και ο Ασκός Θεσσαλονίκης γιορτάζει με λαμπρότητα.

Επίκεντρο των εορτασμών είναι το παρεκκλήσι που βρίσκεται λίγο έξω από την κωμόπολη.

Xθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Πλάτων τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Τιμίου Προδρόμου Ασκού και εν συνεχεία χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό. Παρών ήταν ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης και πιστοί.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς το απόγευμα ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα να μη γίνει το πανηγύρι με το πλήθος των πιστών που κάθε χρόνο τέτοια μέρα φτάνουν στο σημείο.

Μάλιστα, αρκετά φορτηγά εμπόρων “κόλλησαν” και χρειάστηκε η συνδρομή αγροτικών μηχανημάτων για να βγουν στο δρόμο.

Το παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου είναι ξεχωριστής σημασίας καθώς δίπλα από την είσοδο υπάρχει μια πέτρα με περίεργο σχήμα. Την ονομάζουν η πέτρα του Αη Γιάννη.

Χρόνια πριν άρχισε ένα θρύλος ή μια πραγματικότητα για ορισμένους. Οπως λένε οι ντόπιοι, μετά το τέλος της λειτουργίας οι πιστοί περνούν μέσα από την πέτρα και από το άνοιγμα που έχει σαν μικρός διάδρομος.

Η πέτρα όμως έχει τη «θαυματουργή» ιδιότητα να κρατά τους αμαρτωλούς και να μην επιτρέπει να περάσει στην άλλη πλευρά. Κι αφού ο ιερέας διαβάσει τον πιστό, τότε μπορεί και περνά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.