Μητρόπολη Αργολίδος-Βαγγέλης Μπουγιώτης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο εκπαιδεύσεως μηχανικού Ναυπλίου « Ζησιμόπουλου» ,η τελευταία ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία του Υποστράτηγου ΜΧ. Λάλου Νικολάου ΔΝΤΗ ΔΜΧ/ΓΕΣ και του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη (ΜΧ) Ευαγγέλου Δημητρέλη . Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Το στρατόπεδο του μηχανικού στο Ναύπλιο σταματά να είναι κέντρο εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων μετά από απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι νεοσύλλεκτοι από την επόμενη σειρά θα παρουσιάζονται και θ ορκίζονται στις μονάδες εκστρατείας.

Το παρών τους έδωσαν δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας , αξιωματικοί του Κέντρου, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, γονείς και συγγενείς των νεοσύλλεκτων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 1946 µε την ονοµασία ΚΕΜ, στο χώρο που είναι τώρα. Το 1965 µετονοµάστηκε σε Συγκρότηµα Μηχανικού (ΣΥΜ) και το Σεπτέµβριο του 1971 πήρε την οριστική του ονοµασία, σε Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) την οποία διατηρεί µέχρι και σήµερα.

Το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της πόλης του Ναυπλίου και φέρει το όνοµα του Σχου (ΜΧ) Ζησιµοπούλου Σπυρίδωνα, ο οποίος έπεσε την 22 Αυγούστου 1948 στον αυχένα ΔΕΡΒΕΝΙ της ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Ο Αργολίδος Νεκτάριος στην τελευταία ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ Ο Αργολίδος Νεκτάριος στην τελευταία ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ Ο Αργολίδος Νεκτάριος στην τελευταία ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.