Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Γεωργίου εξελέγη παμψηφεί νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση ΦτερικουδίουΜητρ.

Την Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν Εκλογικής Συνάξεως της Αδελφότητος και Προεδρεύοντος του εντεταλμένου υπό του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Διονυσίου Κοπτίδη, εξελεγη παμψηφεί Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση Φτερικουδίου, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι το αποτέλεσμα το επικύρωσε και το ενέκρινε ο Μητροπολίτης Ταμασού στο τέλος της εκλογής. Ακολούθως, εν πομπή κατευθύνθηκε ο και η αδελφότητα στο παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως επ’ ονόματι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, όπου εκεί τελέστηκε δοξολογία και σύντομη δέηση καθώς και ευχαριστήριος λόγος από το νέο Ηγούμενο.

Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου εξελέγησαν παμψηφεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ο Ιερομόναχος Αββακούμ και ο Μοναχός Τιμόθεος.

Να αναφερθεί ότι είναι ο πρώτος Ηγούμενος που εξελέγη στη Μητρόπολη Ταμασού, εδώ και 8 αιώνες, όταν από το 1267 μ.Χ. καταργήθηκε η Μητρόπολη Ταμασού με τελευταίο επίσκοπο τον Όσιο Νείλο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.