ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE , ο έμπειρος συνταξιούχος εκπαιδευτικός και απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Γεωργιλάς θα είναι ο νέος Πρωτοσύγκελος στην ΙΜ Κυδωνίας.

Αρκετή αίσθηση και θόρυβο στην Εκκλησία αλλά και την τοπική κοινωνία των Χανίων δημιούργησε η ξαφνική απομάκρυνση του Επισκόπου Δορυλαίου από τη θέση του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ένα πολύ σοβαρό συμβάν εξόργισε τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό ο οποίος ενημέρωσε τον Πατριάρχη για την επιθυμία του.

Ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Γεωργιλάς είναι καθηγητής συνταξιούχος και πρώην ιεροκήρυκας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου επί μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Να σημειώσουμε πως την προσφορά και το έργο του Επισκόπου Δορυλαίου πάντως ως ηγούμενου της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, καθώς και ευρύτερα στην κοινωνία των Χανίων, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και αυτός ίσως θα είναι και ο λόγος που θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν απαντήσεις για τον λόγο εφαρμογής της εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Γεωργιλάς για νέος Πρωτοσύγκελος στα Χανιά.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.