Με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας κ. Δαμασκηνού εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα (παραπλεύρως Επισκοπείου) η καθιερωμένη εσπερινή συνάντηση πνευματικής οικοδομής, της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού».

Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αντύπας Νικηταράς, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Ο Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου ως πνευματικός πατέρας».

Ο π. Αντύπας με τον γλυκύ του λόγο, με εύστοχα παραδείγματα από την αναστροφή του με τον Άγιο Αμφιλόχιο, ανασύροντας παιδικές αναμνήσεις και βιώματα μέσα από το μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως, σκιαγράφησε την μορφή του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πανοσ. ομιλητής τόνισε ότι ο Γέροντας υπήρξε κατ᾿ εξοχήν πνευματικός άνθρωπος, υπό την γενικότερη έννοια του όρου, εμποτισμένος με ακλόνητη πίστη και σταθερή προσήλωση στις παραδόσεις της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας.

Τα σταθερά θεμέλια στο πνευματικό οικοδόμημα της ψυχής του ήταν η υψοποιός ταπείνωση και η διφυής αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Αυτές οι βάσεις τον βοήθησαν να καταστεί ένας στοργικός πνευματικός και έμπειρος ιατρός των εξομολογουμένων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την καίρια συμβολή του, στην διατήρηση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας της Ιεράς Νήσου Πάτμου ως και των γύρω απ᾿ αυτήν νησιών, κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντύπας κόμισε προς ευλογία, αγιασμό και προσκύνηση απότμημα του Ι. Λειψάνου του νέου Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αντύπα Νικηταρά για την ομιλία του, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας κ. Δαμασκηνό για την παρουσία του.

Κλείνοντας επεσήμανε πως είναι μεγάλη ευλογία προς ενίσχυση των πιστών η παρουσία συγχρόνων Αγίων στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΛΥΧΝΟΣ» για την κάλυψη της συνάξεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.