Στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου η Α.Θ.Μακαριοτητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, εδέχθη την επίσκεψη του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος κ Γεωργίου Μπλιούμη και της συνοδείας του.

Ο κ. Αρχηγός ευρισκόμενος στην Αίγυπτο για στρατιωτική άσκηση, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή συνοδευόμενος από τον ομόλογό του Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαμάσκηνο ξεναγήθηκε στην Ροτόντα της Ανατολής και προσκύνησε την Θαυματουργό Εικόνα του Αγ Γεωργίου.

Εν συνεχεία έγινε δεκτός υπό Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου στην αίθουσα του Θρόνου της Μονής παρόντος και του Μητροπολίτου Μέμφιδος κ Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.

Ο Μακαριώτατος με εγκαρδίους λόγους προσφώνησε τον κ .Αρχηγό τονίζοντας την προσφορά του Ενδόξου Ελληνικού Στρατού και ιδιαιτέρως της Αεροπορίας.

Την αγαστή συνεργασία Ελλάδος και Αιγύπτου . Δήλωσε ότι η προσωπικότητα και φιλειρηνική διάθεση του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Αιγύπτου και την καλή επικοινωνία των χωρών.

Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή.

Εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για την Ιερά Μονή και την προσφορά της όσο και για όλο το έργο αγάπης που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όχι μόνο στη γη της Αιγύπτου αλλά και σ όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο Μακαριώτατος ξενάγησε στους μουσειακούς χώρους της Μονής και στους τάφους των Πατριαρχών, εντός του παλαιού πύργου του Βαβυλωνίου τείχους τους υψηλούς επισκέπτες.

Ευρισκόμενοι στο Νείλο μέτρο ο Μακαριώτατος τόνισε την αξία του νερού του Νείλου και ότι αποτελεί ευλογία Θεού για όλους τους λαούς.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε στις μελλοντικές ποιμαντικές επισκέψεις Του στις χώρες της Αιθιοπίας και του Σουδάν να παρακαλέσει τους αρχηγούς αυτών των κρατών για την ειρηνική επίλυση του θέματος που έχει προκύψει προς ευημερία όλων των λαών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.