Τον Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση συνοδευόμενο από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη δέχθηκε το μεσημέρι της Μεγ. Δευτέρας στο γραφείο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Ο Στρατηγός μίλησε με ευλάβεια και θερμά λόγια για το σύνδεσμο Εκκλησίας και Στρατού στην Πατρίδα μας, ιδιαίτερα στην ακριτική Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αγιογραφικές αναφορές του πνευματικού αγώνος του πιστού, στις οποίες χρησιμοποιείται στρατιωτική ορολογία (στρατιώτης Ιησού Χριστού, πανοπλία του Χριστιανού κ.α.)

Προσέφερε δε μεταξύ άλλων στον κ. Αρχηγό ως δώρο μια Καινή Διαθήκη και δυο εικόνες στρατιωτικών Αγίων της Χίου, ενημερώνοντας ότι η Ιερά Μητρόπολις Χίου καθιερώνει από το επετειακό έτος 2021 τον εορτασμό όλων των στρατιωτικών Αγίων κατά μήνα Νοέμβριο και ως απάντηση στην πρόκληση των “εχθρών του Ευαγγελίου”(Ανδρέας Κάλβος) για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Εν συνεχεία μετά από πρόσκληση του κ. Αρχηγού ο Σεβ. Χίου μετέβη και ετέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου χώρου της Λέσχης Αξιωματικών της 96ης ΑΔΤΕ.

Στιγμές που δεικνύουν ότι “με το σταυρό και το καριοφίλι” από το 1821 έως σήμερα διατηρούμε την εθνική μας ανεξαρτησία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την ιστορική μας μνήμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.