«Έχω επισκεφθεί τον Λίβανο και βίωσα τη φιλοξενία της Μέσης Ανατολής. Μια αξέχαστη εμπειρία ήταν μια κοιλάδα με κέδρους και θέα στη θάλασσα που φαινόταν από τον λόφο της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Balamand.

Εξάλλου, ο κέδρος είναι το εθνικό έμβλημα της σύγχρονης Δημοκρατίας του Λιβάνου. Συγκεκριμένα, ένιωσα σαν να περπατούσα στα εδάφη της Βίβλου. Αν και απομένει μόνο μια ανάμνηση από τους διάσημους κέδρους του Λιβάνου σήμερα, η αναφορά της σημαίας στους χριστιανούς είναι ελπιδοφόρα όταν σκεφτόμαστε αυτήν τη χώρα, η οποία έχει υποφέρει πολύ σε πολέμους και διάφορες συγκρούσεις και αντιξοότητες.

Αυτήν τη στιγμή θυμάμαι τον Ψαλμό 92 στίχο 13: «Οι δίκαιοι θα ανθίσουν σαν φοίνικα και θα μεγαλώσουν σαν τους κέδρους του Λιβάνου. Η Βηρυτός και ο Λίβανος χρειάζονται τώρα κέδρους που δίνουν ελπίδα για το μέλλον.» ανέφερε στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος ενώ προέτρεψε και τους πιστούς να προσευχηθούν: «Ας αυξήσουμε τις προσευχές μας στον Παντοδύναμο ώστε να δώσει ειρήνη στις ψυχές των υπηρετών Του που κοιμήθηκαν, παρηγοριά στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.