ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Για τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα της κρατικής τηλεόρασης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, καλώντας εκ νέου τους Ιεράρχες να ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις της Συνόδου για τον εμβολιασμό.

Ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός είναι μεν εθελοντικός, ωστόσο σε ότι αφορά τον κλήρο και ιδιαίτερα τους Ιεράρχες, μπορούν να διατηρούν τις απόψεις τους, ωστόσο δεν μπορούν να επηρεάζουν το εκκλησίασμα να μην εμβολιάζεται. Σε ότι αφορά τους Ιεράρχες, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν υπάρξουν φαινόμενα ανυπακοής Ιεραρχών σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον εμβολιασμό, θα επιμείνει μέχρι και σε αποβολή από τη Σύνοδο.

Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε στα δυο κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση στη Σύνοδο, ενώ ανέφερε πως οι συνοδικοί έλαβαν ενημέρωση για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο θέμα της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι υπήρξε μια ωραία και παραγωγική συζήτηση με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τηρούν υπακοή στις αποφάσεις της συνόδου. Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανυπακοής συγκεκριμένου ιεράρχη αλλά και κληρικών, ο Μακαριώτατος, ξεκαθάρισε πως η πανδημία, επηρέασε την λειτουργία και των ξενοδοχειακών μονάδων της Αρχιεπισκοπής, μια από τις βασικότερες πηγές χρηματοδότησης του κλήρου.

«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Συνόδου, το μισθουδάκι του δεν θα πάει να το βρει στο τέλος του μήνα» είπε ο Μακαριώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.