Την Κυριακή των Βαΐων οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και καθεξής της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου, ιερουργούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Ο Σεβασμιώτατος, ανταποκρινόμενος για ακόμη μία φορά με πολλή αγάπη και χαρά στην πρόσκληση του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου να χοροστατήσει των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθ’ όσο διάστημα ευρίσκεται στο Φανάρι ως μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευλόγησε τα Βάϊα και προέστη στην λιτάνευσή των πέριξ του Ιερού Ναού προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη.

Τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρχιμανδρίτης π. Εμμανουήλ Κατσαρός και ανέφερε:

«Ο πιστός και ευσεβής λαός μας, κρατώντας στα χέρια του τα βάϊα των φοινίκων ως σύμβολα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου, υποδέχεται την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ούτως ώστε να εορτάσει πνευματικώς τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Ιδιαιτέρως όμως, όλοι εμείς σήμερα, Κλήρος και λαός, έχουμε την τιμή και ευλογία να έχουμε κοντά μας τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ, έναν εκλεκτό Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διαπρεπή θεολόγο, ο οποίος ανέλαβε με μεγάλη προθυμία να διακονήσει την Ιερά Μητρόπολή μας τις άγιες τούτες ημέρες και δήλωσε δυναμικά και αγαπητικά «παρών» στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γερασίμου.

Σας υποδεχόμαστε σήμερα για πρώτη φορά στην πόλη μας, στην Ενορία μας, λειτουργούντα και αγιάζοντα ημάς, σας καλωσορίζουμε θερμώς και σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας σε αυτή την ευχαριστιακή σύναξη, στην έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ευχόμενοι και προσευχόμενοι καρδιακώς ο Θεός της αληθείας και η Υπεραγία Θεοτόκος να σας σκεπάζουν, να σας οδηγούν και να σας κατευθύνουν σε απάνεμα λιμάνια δίχως θλίψεις και πειρασμούς».

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως επί τη Αποδόσει της Εορτής των Βαΐων όπου, κατά την ψαλμώδηση της ενάτης ωδής του Κανόνος του Αποδείπνου και σύμφωνα με την παλαιά τάξη του Μητροπολιτικού Ναού, εξέρχεται η Ιερά Εικόνα του Νυμφίου Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.