Όπως μας πληροφορεί το Φως Φαναρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, μόνιμος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 προέστη της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στο Καράκιοϊ (Βατοπαιδινό Μετόχι) που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες της Ρωσικής Παροικίας της Πόλεως.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιώβ λειτούργησε ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, Μ. Ιεροκήρυξ Πανάρετος Ψαραύτης.
Από την Θ. Λειτουργία τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτουμε εδώ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου

Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μόντρεαλ του Καναδά ο κατά κόσμον Ιγκορ Βλάντιμιρ Γκέτσα αποτελεί έναν κληρικό που προέρχεται από τους ουκρανούς της διασποράς.

Το 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και τα μέλη της Συνόδου της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης τον τοποθέτησαν έξαρχο των κοινοτήτων Ρώσων της Διασποράς στη Δυτική Ευρώπη και στα τέλη του 2015 μετατέθηκε στη θέση του εκπροσώπου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο στην Γενεύη.

Ο 42χρονος κληρικός είναι γνώστης πέντε γλωσσών Ρωσικών, Ουκρανικών, αγγλικών, γαλλικών και ελληνικών όταν ρωτήθηκε εάν θα συζητηθεί η αυτοκεφαλία της εκκλησίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι το θέμα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 25 αρχιερέων που εκπροσωπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο είναι και ο Επίσκοπος Νύσσης κ. Γρηγόριος εκ μέρος των Καρπαθορώσων των ΗΠΑ. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για απογόνους μεταναστών, Ουκρανών και Ρώσων του 19ου αιώνα, πολλοί εκ των οποίων ήταν ουνίτες αλλά τελικά το 1938 μετά από πολλές προσπάθειες εντάχθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.