Νέος Μητροπολίτης Πισιδίας ο εξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι.

Στην εκλογή του από Τελμησσού Ιώβ σε Μητροπολίτη Πισιδίας προέβη σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πισιδίας συμμετείχε

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ως Συνοδικός Πάρεδρος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και έκανε άμεσα γνωστή την ευχάριστη είδηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «ο νέος Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ, είναι αγαπητός εν Χριστώ αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Επισκέπτεται δε συχνότατα την Μητρόπολη, αποσπώντας την εκτίμηση και το σεβασμό του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς ποιμνίου αυτής, αφού διακρίνεται για την ευλάβεια, την σοβαρότητα, το φιλακόλουθο πνεύμα, την πλούσια θύραθεν και θεολογική του παιδεία».

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Πισιδίας
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, κατά κόσμον Ιχόρ Βλαντιμίρ Γκέτσα, γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 31 Ιανουαρίου 1974.

Μοναχός εκάρη στις 17 Μαΐου 1998 στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στη Γαλλία (μετόχιον της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους).

Χειροτονήθηκε Διάκονος στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 και Πρεσβύτερος στις 20 Ιουνίου 2003 στο Παρίσι. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε στις 18 Ιουλίου 2004.

Το 2010 ενεγράφη στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Από το 1992 έως το 1996 παρακολούθησε θεολογικές σπουδές στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου στην πόλη Winnipeg του Καναδά και παράλληλα πανεπιστημιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Manitoba.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Αγίου Σεργίου των Παρισίων και είναι Διδάκτωρ Ορθοδόξου Θεολογίας του Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου και της Ρωμαιοκαθολικής Θεολογίας του Καθολικού Ινστιτούτου των Παρισίων.

Ως Καθηγητής της Λειτουργικής και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας έχει διδάξει στο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου, στο Ανώτατο Ινστιτούτο της Λειτουργικής και στο Ινστιτούτο των Οικουμενικών Σπουδών του Καθολικού Πανεπιστημίου των Παρισίων. Από του έτος 2010 διατελεί Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, του οποίου διορίστηκε Κοσμήτορας την 20η Φεβρουαρίου 2019 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το 2013 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού και Πατριαρχικός Έξαρχος των Ορθοδόξων Ενοριών Ρωσικής Παραδόσεως της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Σεβασμιώτατος έχει πλούσιο ποιμαντικό, λειτουργικό, επιστημονικό, συγγραφικό και εκδοτικό έργο. Επίσης, έχει προσφέρει πολλές υπηρεσίες με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους Ιερούς Κανόνες και τις μακραίωνες παραδόσεις του Οικουμενικού Θρόνου, ως Μέλος Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Εταιρειών και ιδιαίτερα στους τομείς της Θρησκευτικής Φιλοσοφίας, της Λειτουργικής Θεολογίας, στον διάλογο μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων και ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.

Μητροπολίτης Πισιδίας εξελέγη την 22α Ιουλίου 2022 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.