Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, έγινε συνάντηση της Προέδρου και του Επιστημονικού Δ/ντή του Ε.ΚΕ.Α. με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Στη συνάντηση, που ζητήθηκε από το Ε.ΚΕ.Α., παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση της Αιμοδοσίας της χώρας, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη στην εξασφάλιση επαρκούς και ασφαλούς αίματος για όλους τους πολίτες.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της προσέλκυσης εθελοντών και της ανάγκης μεταστροφής των δοτών συγγενικού περιβάλλοντος (που αποτελεί παραφωνία της χώρας μας στην Ευρώπη), σε 100% συστηματικούς μη αμειβόμενους εθελοντές αιμοδότες.

Η Εκκλησία της Ελλάδας δραστηριοποιείται στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας και σε όλη τη χώρα οργανώνονται καθημερινά αιμοληψίες σε ιερούς ναούς ενώ πολλές μητροπόλεις διαθέτουν συλλόγους αιμοδοτών.

Δεδομένου της υποστηρικτικής στάσης της Εκκλησίας σε δράσεις αλληλεγγύης, ανθρωπιστικής βοήθειας και αγάπης προς το συνάνθρωπο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ζήτησε στήριξη στην προσπάθειά του, ένα αίτημα που έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο πλευρό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.