Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος παρευρέθηκε στο δείπνο προς τιμή του Γάλλου Προέδρου:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρευρέθηκε στο δείπνο προς τιμή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο δείπνο προς τιμήν του Εμανουέλ Μακρόν Ο Αρχιεπίσκοπος στο δείπνο προς τιμήν του Εμανουέλ Μακρόν Ο Αρχιεπίσκοπος στο δείπνο προς τιμήν του Εμανουέλ Μακρόν Ο Αρχιεπίσκοπος στο δείπνο προς τιμήν του Εμανουέλ Μακρόν

Η ομιλία του Γάλλου Προέδρου:

Ο Γάλλος Πρόεδρος στην αντιφώνηση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του τόνισε πως πρέπει να είμαστε απαιτητικοί για την Ελλάδα και την Ευρώπη και εξέφρασε την συμφωνία του με πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Παυλόπουλου.

“Η ΕΕ δεν ήξερε πως να αντιδράσει , πήρε αποφάσεις που δεν ήταν συντονισμένες για την αντιμετώπιση της κρίσης και ήταν σε βάρος των πολιτών” σημείωσε και συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες και ιδίως τους νέους που στηρίζουν την Ευρώπη παρά τις σκληρές θυσίες που υπέστησαν”.

Ο λόγος του Προκόπη Παυλόπουλου:

“Η υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καίριας σημασίας, γιατί μόνον ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος Δικαίου -το οποίο, άλλωστε, αποτελεί ιδρυτικό στοιχείο και πολιτισμικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τους κινδύνους ρήξης του κοινωνικού ιστού στα κράτη-μέλη της” τόνισε στο ξεκίνημα της προσφώνησής του ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ίδιος συνέχισε: “Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτούς τους κινδύνους επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα λαϊκιστικά ως και νεοναζιστικά μορφώματα, που επιχειρούν να κατεδαφίσουν το όλο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Γάλλου Πρόεδρου. “Η εκλογή σας” είπε απευθυνόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο, αποτελεί απάντηση σε αυτά τα μορφώματα”. Χαρακτήρισε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν ως “συνεχιστή της μακράς και ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας” και υπενθύμισε πως “ιδίως η μεταξύ μας φιλία έχει βαθιές και πολύπλευρες ρίζες, που εκτείνονται από το κοινό μας όραμα και τον κοινό μας αγώνα για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος ως τα θεμέλια του επίσης κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού… Έχουμε κοινές ρίζες πολιτικής, πνεύματος και πολιτισμού”.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Γαλλία υπό την ηγεσία Μακρόν- όπως φάνηκε από την ομιλία του στην Πνύκα- θα εκπληρώσει την ιστορική αποστολή της και για την ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και για τον ρόλο της Ε.Ε. στον πλανήτη. Για την ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση τόνισε πως απαιτείται η θεσμική εμβάθυνση της Ε.Ε. με “τελικό προορισμό” μια Ομοσπονδία που θα στηρίζεται στην Δημοκρατική αρχή καθώς “διότι δίχως αυτό το στέρεο θεσμικό και δημοκρατικό υπόστρωμα το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αβέβαιο, όπως ακόμη περισσότερο αβέβαιο καθίσταται και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.