Την έναρξη της εκδήλωσης «πορεία της Γαλιλαίας» κήρυξε το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για μία νέα, πρωτοποριακή δράση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που θα διεξάγεται από το 2022 και κάθε χρόνο με τη συνεργασία των οκτώ Δήμων της περιοχής.

Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Υπουργοί, Βουλευτές, οι τοπικές αρχές, κλήρος και λαός, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στους σκοπούς και στην ιδέα, καθώς και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η πρότυπη και μοναδική στη χώρα Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντί­δας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στηρίζει καρκινοπαθείς και πάσχοντες από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, έχει ήδη συμπληρώσει 12 και πλέον χρόνια ζωής. 12 χρόνια προσφέρει φροντίδα κατ’ οίκον, 11 χρόνια λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας και εδώ και 4,5 χρόνια διαθέτει και υπερσύγχρονο νοσηλευτικό Ξενώνα. Μίλησε για τους περίπου 6000 δωρητές και υποστηρικτές, για τους εθελοντές και για τις δράσεις. Υπογράμμισε τους στόχους της «Πορείας της Γαλιλαίας» και ευχήθηκε αντίστοιχα κέντρα να δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία αυτού του εγχειρήματος και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του τονίζοντας πως η «πορεία της Γαλιλαίας» ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο.

Επεσήμανε ότι αυτό το εγχείρημα έρχεται ως αντίδοτο στο φαινόμενο της ευθανασίας.

«Είναι συγκινητική η λέξη Γαλιλαία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «την χρησιμοποίησε ο Κύριος μετά το μαρτύριο, την σταύρωση. Ήταν το μήνυμα που έδωσε προς τους μαθητές. Τον εγκατέλειψαν, αλλά εκείνος έδωσε το μήνυμα: “Θα συναντηθούμε όλοι στην Γαλιλαία μετά την Ανάσταση και από εκεί θα ξεκινήσουμε πάλι”. Διότι από εκεί ξεκίνησε και από εκεί διάλεξε τους μαθητές και έγινε το μεγάλο του έργο. Επομένως απόψε, εδώ στα Σπάτα, στα Μεσόγεια, ένας κόσμος Γαλιλαίας ξεπροβάλλει και αυτή η πορεία που θα γίνει απόψε -που είναι ένα δείγμα καλής θέλησης- είναι ένα αντίδοτο στην εποχή μας. Πολλές πορείες γίνονται και μπορούμε να τις σφυγμομετρήσουμε και να μετρήσουμε το βάθος, τους στόχους, τις επιδιώξεις. Η πορεία, όμως, αυτής της Γαλιλαίας, έχει άλλο χρώμα, έχει άλλο περιεχόμενο, έχει άλλες ελπίδες και πιστεύω ότι αυτές οι ελπίδες θα φέρουν καρπό».

Συνεχάρη για ακόμη μία φορά τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του και υπογράμμισε ότι «εμείς παρακολουθούμε, θαυμάζουμε και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι θα προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε αυτό το εγχείρημα και να συμπαρασταθούμε όπου μπορούμε, ενώ κάλεσε όλους να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η Γαλιλαία να είναι πάντοτε μέσα στη ζωή μας.

Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους όλων των Δημάρχων, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Η εκδήλωση άρχισε από τον προαύλιο χώρο της Μονάδας στα Σπάτα, ενώ ακολούθησε σύντομη συμβολική πεζοπορία μέχρι το στάδιο, όπου και ολο­κληρώθηκε με μία επίσης σύντομη εορταστική εκδήλωση.

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και θα διοργανωθούν από τους οκτώ Δήμους. Άρχισε από τα Σπάτα και τα επόμενα έτη θα πραγματοποιηθεί εκ περιτροπής σε όλους του Δήμους της περιοχής (Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.