Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Στον εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Άξιον Εστίν στην περιοχή Βαρνάβα χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, οι μοναχές της Μονής, ο Πνευματικός της Μονής Αρχιμανδρίτης Κασσιανός Ραβασσόπουλος και πιστοί που είχαν έρθει από νωρίς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυριανή εορτή των Αγίων Πάντων και μίλησε για την αγιότητα, για το μεγάλο δώρο, το μεγάλο χάρισμα που μας δίνει το Άγιο Πνεύμα να γίνουμε άγιοι και εξήγησε το νόημα της ζωής και τι σημαίνει να είναι κάποιος άγιος.

«Τι είναι αυτό που έχει αξία για μένα, γιατί αγωνιώ; Αγωνιώ για την αγάπη μου προς τον Θεό ή για άλλες αγάπες εφήμερες; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο άνθρωπος που οδεύει προς την αγιότητα» τόνισε ο π. Συμεών και προσέθεσε πως δεν υπάρχει άγιος που να μην αγαπούσε τον Θεό με όλη του τη δύναμη, αλλά και τον συνάνθρωπό του.

«Όλοι είχαν μία κοινή Σοφία. Την Σοφία να ξέρεις να ζεις. Και ζει πραγματικά μόνο όποιος ξέρει να αγαπά» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η αγάπη προϋποθέτει θάνατο των συμφερόντων μας, του φθόνου μας.

Πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι αγαπά όταν δε μπορεί να ακούσει τον άλλον ή να σεβαστεί την διαφορετικότητά του, την προσωπικότητά του. Η ύψιστη μορφή αγάπης είναι η αγάπης προς τους εχθρούς μας».

Κάλεσε τους πιστούς να ευγνωμονούμε τον Θεό και να μην κρίνουμε κανέναν άνθρωπο, διότι αυτόν που κρίνουμε σήμερα μπορεί αύριο να τον προσκυνούμε στην εικόνα σαν Άγιο. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ζητώντας να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να προσφέρει αγάπη σε όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τον εσπερινό ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και συνομίλησε με τους πιστούς. Στον εσπερινό έψαλλε Χορός Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – Μαζαράκι Βαγίων Βοιωτίας υπό της Καθηγουμένης Γερόνιτσσας Ευπραξίας.

αρχιεπίσκοπος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.