Με κοινή δήλωση τους ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ και ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος καταδικάζουν τη σημερινή απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Παράλληλα καλούν σε προσευχή υπέρ υγείας και ανάρρωσης του Πρωυθυπουργού, όλους τους κληρικούς και τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σλοβακία και όλους όσοι δεν υψώνουν την αξία της γνώμης τους πάνω από το τίμημα της ανθρώπινης ζωής.

Αναλυτικά η δήλωση:
Με ανησυχία και πόνο πληροφορηθήκαμε σήμερα την είδηση ​​για την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια φριχτή, απαράδεκτη και ακατανόητη ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε σθεναρά. Ως Χριστιανοί, σε κάθε εκκλησιασμό προσευχόμαστε για τη χώρα μας, τους εκπροσώπους της και όλους τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν. Αυτή την στιγμή, προσθέτουμε στις συνήθεις παρακλήσεις μας τις προσευχές για τη διάσωση της ζωής και την ανάρρωση ενός από τους ανώτατους εκπροσώπους της Σλοβακικής Δημοκρατίας – του Πρωθυπουργού Ρόπερτ Φίτσο. Καλούμε σε αυτήν την προσευχή όλους τους κληρικούς και τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σλοβακία και καλούμε σε αυτήν επίσης όλους όσοι δεν υψώνουν την αξία της γνώμης τους πάνω από το τίμημα της ανθρώπινης ζωής και θυμούνται τα λόγια του Σωτήρα μας: «Πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρᾳ ἀποθανοῦνται.» (Ματθ. 26, 52).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.