Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο παρέθεσε δείπνο προς τους σπουδαστές του Balamand στις Κατασκηνώσεις Ι.Α.Α., το οποίο αποτέλεσε τη κορύφωση της φιλοξενίας τους.

Η συνάντηση εκτός από πεντανόστιμα νηστίσιμα εδέσματα περιελάμβανε εκτενή συζήτηση σχετικά με πνευματικά και λοιπά επίκαιρα θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα, όπως τον επανευαγγελισμό της ενορίας.

Ο Μακαριώτατος με πατρική αγάπη συμβούλευε και παρότρυνε αόκνως τους νέους υποψηφίους ιερείς σχετικά με την πνευματική και επιστημονική τους πρόοδο.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο τον προσεχή Οκτώβρη του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» επί τη συμπληρώσει των 100 ετών από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του.

Έπειτα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Balamand και καθηγητής Βιβλικής Θεολογίας Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Kihalil μετέφερε τις πατρικές ευχές και τη ευγνωμοσύνη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννη για τη γενναιόδωρη φιλοξενία των φοιτητών στις Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής.

Η πολυήμερη επίσκεψη των φοιτητών στην περιοχή της Αττικής περιελάμβανε τόσο την απόλαυση όλων των παροχών των Κατασκηνώσεων Ι.Α.Α. όσο και ένα πλήρες πρόγραμμα προσκυνηματικών και θρησκευτικών περιηγήσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μελωδικότατη πρωτοβουλία των φοιτητών καθώς έψαλλαν ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια στην ελληνική και αραβική γλώσσα.

Οι Κατασκηνώσεις Ι.Α.Α. συνεχίζουν ανταποκρινόμενες στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες της εποχής για ακόμη μια χρονιά το πολυποίκιλο και πολυπληθές πρόγραμμα φιλοξενίας μικρών και μεγάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.