Στην Ελληνοπρεπέστατη Μελβούρνη βρέθηκε και πάλι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος το τελευταίο τετραήμερο, προκειμένου να επικοινωνήσει με την εκεί ομογένεια και τον πιστό λαό του Θεού.

Κατά τις ημέρες τις εκεί διαμονής του τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Χριστοφόρου Κρικέλη, υιού ιερέως, ο οποίος θα υπηρετήσει στις κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Παράλληλα συνεκάλεσε Ιερατική Σύναξη στην οποία ομίλησε με θέμα «Ο ιερέας και η σχέση του με τον σύγχρονο άνθρωπο». Στο πλαίσιο της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος είχε προσκαλέσει ομάδα ειδικών ιατρών, οι οποίοι ανέπτυξαν στους ιερείς ζητήματα σχετικά με τις ψυχικές παθήσεις και την άνοια, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό μεταναστών πάσχουν στην Μελβούρνη από κατάθλιψη και άνοια. Η ιατρική επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες και τους ιερείς θα δημιουργήσουν κέντρα ενημέρωσης και φροντίδας, κυρίως για τα μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας. Για το σκοπό αυτό ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ιερείς να ενεργοποιηθούν ώστε οι αίθουσες των ενοριών να αποτελέσουν χώρο συνάντησης των ηλικιωμένων και παράλληλα χώρο επιμόρφωσης.

Ο Σεβασμιώτατος για την εορτή του Αγίου Δημητρίου προεξήρχε στην ακολουθία του εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Prahran, ενώ ανήμερα προεξήρχε τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ascot Vale, συλλειτουργόντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.