Για την προστάτιδα των παρθένων, των ψυχορραγούντων και των πυροβολητών, την αγία μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, συνέρρευσαν και πάλι πολλοί πιστοί στους ναούς της ελεύθερης Κύπρου, ώστε να την παρακαλέσουν αφενός να ευρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης στις δυσκολίες του επίγειου αυτού βίου μας και αφετέρου να παρασταθεί ως μάρτυρας υπερασπίσεώς μας ενώπιον τού βήματος του Κυρίου μας κατά τη δευτέρα Του παρουσία.

Ιδιαίτερα πανηγυρικά και με μέγα αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος εόρτασε ο Δήμος του Καϊμακλίου Λευκωσίας την αγία μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, στον ομώνυμο ναό της, όπου παρέστη και χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν με κατανυκτικό τρόπο οι ιεροψάλτες τού ναού, ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες τής πατρώας βυζαντινής μουσικής.

Ο Μακαριώτατος, στο σύντομο κήρυγμά του, απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους πιστούς τόνισε το ύψος τής αρετής τής μεγαλομάρτυρος η οποία «πατέρα λιποῦσα τὸν δυσσεβῆ, θυγάτηρ ἐδείχθη Βασιλέως τῶν Οὐρανῶν”, τονίζοντας πως «η Αγία έγινε θυγατέρα των Ουρανών, διότι έζησε με ευσέβεια και σεμνότητα στην ζωή της. Υπεβλήθη σε μαρτύρια και φυλακίσεις, αλλά δεν έχασε το θάρρος της, διότι την ενίσχυε ο Κύριος. Δεν παρασύρθηκε από το κάλλος και την ομορφιά της, διότι αγάπησε τον Χριστό και έμεινε πιστή στην διδασκαλία Του άχρι θανάτου. Η αγία είναι ένα κόσμημα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας.

Οδηγήθηκε στον θάνατο μετά τον αποκεφαλισμό της από τον ίδιο της τον πατέρα, και προέτρεψε όλους να μην υπολογίζουν κανένα κίνδυνο, μπροστά στην δόξα τού Χριστού. Κι επειδή άνοιξε την καρδιά της στον Θεό, γέμισε με την αγάπη Του, η οποία την ενδυνάμωνε μπροστά στο μαρτύριο. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να της προσφέρουμε είναι ακριβώς η μίμηση τής ζωής της».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.