Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την πρωτεύουσα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην εντός των τειχών παλαιά Λευκωσία.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τούς εφημερίους τού ναού, χοροστάτησε στην τελετή αποκαθήλωσης, ενώ μετά ακολούθησε η ταφή του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Απ’ εκείνη την ώρα μέχρι και την αποψινή ακολουθία τού όρθρου τού Μεγάλου Σαββάτου με τον Επιτάφιο θρήνο, οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τον τεθαμμένο Θεάνθρωπο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι μας παρακολουθούμε την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, που αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Η κατάνυξη και η συγκίνηση είναι τα κύρια συναισθήματα που επικρατούν σε όλους τη σημερινή μέρα.

Χιλιάδες πιστών θα συρρεύσουν στους Ιερούς Ναούς για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους, να ψάλλουν τα Εγκώμια και να ακολουθήσουν την περιφορά του Κυρίου και Σωτήρα μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.