Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ως είθισται, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης του 33ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ως είθισται, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης του 33ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

Στη διάσκεψη, συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος του Παγκυπρίoυ Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Αναλύθηκε το πρόγραμμα και οι στόχοι του φετινού Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επισήμανε την πρόοδο που παρατηρήθηκε στην ταυτοποίηση πολλών αγνοουμένων μέχρι σήμερα πεσόντων στην τουρκική εισβολή του 1974, ενώ διαπίστωσε ότι πολλοί κατά σάρκα συγγενείς τους δεν είναι πλέον εν ζωή ώστε να υποδεχθούν και να τιμήσουν τους συγγενείς τους ήρωες.

Σύντομο ιστορικό του Ιδρύματος

Τον Ιούλιο 1983 η Αθλητική Ομοσπονδία Κέντρων Νεότητας Λεμεσού (Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, διοργάνωσαν τον Α΄ Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων, που έκτοτε έγινε ετήσιος θεσμός. Εφέτος διοργανώνεται ο τριακοστός τρίτος κατά σειρά Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματος, Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Ταμίας ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας. Μόνιμα Μέλη του Ιδρύματος είναι το τριμελές Προεδρείο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, ο Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), τα οποία και ορίζουν τα αριστίνδην μέλη.

Οι σκοποί του Ιδρύματος, όπως καθορίζονται από το καταστατικό του, είναι:

(α) η συμβολή στην προώθηση του θέματος των Αγνοουμένων, και

(β) η οικονομική αρωγή σε οικογένειες Αγνοουμένων, με τη μορφή Βοηθημάτων Γάμου σε νεόνυμφα τέκνα/αδέλφια Αγνοουμένων, Σπουδαστικών Βοηθημάτων σε τέκνα/αδέλφια Αγνοουμένων που φοιτούν σε τριτοβάθμιες σχολές της Κύπρου και του εξωτερικού και Εκτάκτων Βοηθημάτων σε γονείς/συζύγους/τέκνα /αδέλφια Αγνοουμένων, που αντιμετωπίζουν επείγοντα/έκτακτα περιστατικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη δημοσιογραφική διάσκεψη 33ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.