Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει στη Κύπρο οι αποκαλύψεις για πολιτογράφηση του διεθνώς καταζητούμενου Μαλαισιανού Jho Taek Low. Σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος που μεσολάβησε πιεστικά προς την κυβέρνηση για ταχεία πολιτογράφηση του Jho Low είναι ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Μακαριότατος έστειλε τουλάχιστον δύο επιστολές στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και ζητούσε την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού, με τον οποίο δήθεν θα συζητούσαν επενδύσεις σε εκκλησιαστική γη.

Ο Jho Taek Low τον Σεπτέμβριο του 2015 ήρθε στην Κύπρο, πήρε το διαβατήριο και εξαφανίστηκε, αφού είχε κάνει τη σχετική επένδυση 5 εκατ. ευρώ με αγορά έπαυλης στην Αγία Νάπα. Σήμερα αυτό τον άνθρωπο τον καταζητεί ο μισός πλανήτης για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο 1MDB στη Μαλαισία με πλοκάμια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον υπουργό εσωτερικών που αποκαλύπτεται έχει ημερομηνία 10/9/2015 και η πρόταση πολιτογράφησης του υπουργού έγινε 11/9/2015 και εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.