Την έκθεση «Η Ελλάδα μετά την επανάσταση – καλλιτεχνικοί θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη», που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και σε χώρους του φιλολογικού συλλόγου «Χρυσόστομος», επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κλείνει και ο κύκλος της έκθεσης για τα Χανιά καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως από μαθητές σχολείων, γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από το συλλέκτη Μιχάλη Κρασάκη, το δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία την είχε εγκαινιάσει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ξεναγήθηκε στους χώρους της απο τον Μιχάλη και την Τίνα Κρασάκη. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνει ο πολιτισμός κυρίως στα νέα παιδιά και στην αξία της πνευματικής ελευθερίας λέγοντας οτι αποτελεί αληθινό μάθημα φιλοπατρίας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «αυτές οι εκθέσεις και οι συλλογές μάς δίνουν μαθήματα αληθινής φιλοπατρίας και όχι πατριδοκαπηλίας», επισημαίνοντας ότι «η αγάπη προς την πατρίδα, τον τόπο και το έθνος μας δεν ταυτίζονται με φωνές και με φωνασκίες ακροτήτων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Μιχάλη και την Τίνα Κρασάκη καθώς και για την πρωτοβουλία του δήμου να φιλοξενηθεί στα Χανιά αυτή η σημαντική έκθεση.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Γιαννακάκη, τον επιμελητή της έκθεσης Δημήτρη Ανδρεαδάκη, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε την έκθεση ως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός που έχει φιλοξενηθεί στα Χανιά, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία μικρών μαθητών σε αυτή, τόνισε ότι με την βοήθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης υπήρξε και διαδραστική παρουσίασή της, ενώ χαρακτήρισε τεράστια προσφορά για τον τόπο την συλλογή Κρασάκη.

Ακόμα ευχαρίστησε το προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης για τη συνεισφορά τους στη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης.

Τέλος ο συλλέκτης Μιχάλης Κρασάκης, ξεναγώντας στην έκθεση τον κ. Ευγένιο τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είναι βαθύς γνώστης του Πολιτισμού και των Καλών Τεχνών, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την δημοτική Αρχή της πόλης για την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης καθώς και τους πολίτες που, όπως τόνισε, «αγκάλιασαν», την έκθεση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.