Ένα σημαντικό έργο για την Κρήτη, εγκαινιάστηκε στις 27 Μαΐου. Το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων «Μεγάλη Παναγία», στη Λατσίδα Λασιθίου, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της περιοχής, προς ανακούφιση πολλών κατοίκων.

Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΣΠΑ, ενώ ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας. Πρόκειται για ένα κέντρο φροντίδας πρότυπο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα προσφέρει σημαντικό έργο στην περιοχή.

Τον αγιασμό στα εγκαίνια τέλεσε παρουσία Ιεραρχών, κλήρου, αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος.

Το σύγχρονο Κέντρο όπως αναφέρθηκε από τον Δ/ντη του Νίκο Παπαδάκη βρίσκεται σε έκταση 10 στρεμμάτων, στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο (750 τμ ο κάθε όροφος) και μπορεί να στεγάσει άμεσα 35 άτομα.

Στην σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης, Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος στην περιοχή του Μεραμπέλου είναι η ολοκλήρωση των μελετών για την υλοποίηση και λειτουργία στην Νεάπολη κέντρου αποκατάστασης, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσου Γεράσιμος ,ο Δ/ντης του κέντρου Νίκος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Αγ Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι άλλοι ομιλητές μνημόνευσαν τις ενέργειες και την συμβολή του «μεγάλου απόντα» του Κυρού Νεκταρίου που -όπως είπαν-οραματίστηκε και θεμελίωσε το έργο.

κρήτη

Στα εγκαίνια παράλληλα με τους ομιλητές, παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος , Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος , Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος. Οι Βουλευτές Μανώλης Θραψανιώτης και Βασίλης Κεγκέρογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών-στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια:

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.