Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε το πρωί συλλείτουργο προεξάρχοτνος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθως εντός του ναού πραγματοποιήθηκε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, Υπουργοί της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Εν συνεχεία με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, εν πομπή με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να προπορεύεται, κλήρος και λαός μετέβησαν σε αποβάθρα του λιμένα του Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Για να πιάσουν τον σταυρό ρίχτηκαν στη θάλασσα άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών οι οποίοι έλαβαν στο τέλος ευλογίες για τη συμμετοχή τους και την ευχή του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Πειραιά.

Οι δηλώσεις
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης. Το 2023 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης της κοινωνικής στήριξης, των θετικών αλλαγών που βελτιώνουν την ζωή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή, σε όλες και όλους, ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ανέφερε πως «σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την ορθοδοξία, μια σπουδαία ημέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι σε όλες και όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας, περισσότερο φως, το έχουμε ανάγκη κυρίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους, Θεία Φώτιση. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, η Περιφέρεια Αττικής προχωράει μπροστά, από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τις μεγαλύτερες και καλύτερες προοπτικές για το 2023. Με υγεία».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε: «Τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά, ο κεντρικός εορτασμός των Θεοφανίων όλης της Ελλάδος σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Χρόνια πολλά στους Έλληνες, εύχομαι το φως των Θεοφανίων να φωτίσει όλους εμάς σε μια δύσκολη χρονιά για να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλους τους Πειραιώτες».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας μια καλύτερη χρονιά, μια φωτισμένη χρονιά σήμερα που είναι τα Φώτα. Όλοι ενωμένοι να πάμε για το καλό της πατρίδος. Χρόνια πολλά και καλά»

.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.