Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στην Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αθηνών Ιερώνυμου.

Με συγκίνηση και σεβασμό στον άνθρωπο και την υψηλή συμβολή του στον παγκόσμιο μουσικό πολιτισμό, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε από το μεσημέρι τον μεγάλο συνθέτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου εκτέθηκε η σορός για λαϊκό προσκύνημα.

Τον Γιάννη Μαρκόπουλο αποχαιρέτησαν οι πρόεδροι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, φίλος του εκλιπόντος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο καθηγητής της ιστορίας της αρχιτεκτονικής, επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανόλης Κορρές, μιλώντας για το δύσκολο επίτευγμά του να συνδέσει την τοπική παράδοση με τις δυτικοευρωπαϊκές τάσεις.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρίζα Κωχ, ο Γιώργος Νταλάρας και πολλοί άλλοι από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Το φέρετρο βγήκε από την Μητρόπολη σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και το συνόδευαν οι Κουρήτες ντυμένοι με τοπική φορεσιά.

Η πομπή με τη σορό του Γιάννη Μαρκόπουλου θα κατευθυνθεί στο νεκροταφείο Παπάγου όπου θα γίνει η ταφή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.