Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Συνοδική Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, της οποίας Πρόεδρος τυγχάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν προγραμματίσει και ήδη υλοποιούν διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, και τα Μέλη της Επιτροπής, θα επισκεφθούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο για μία ακόμη φορά πυρόπληκτες και κατεστραμμένες περιοχές της Εύβοιας, τις Ροβιές αλλά και την πυρόπληκτη Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, αλλά και το λιμάνι της Αρκίτσας στην Φθιώτιδα, το οποίο κατά την περυσινή πύρινη λαίλαπα υποδέχθηκε εκατοντάδες πυρόπληκτους αδελφούς μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του, το απόγευμα της Κυριακής θα αφιχθεί στο λιμάνι της Αρκίτσας και θα ευλογήσει περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Λοκρίδος στον Μαλιακό κόλπο, καθαρισμού και κλάδευσης στην περιοχή της παραλίας της Αρκίτσας, των αθλητικών γηπέδων, των παιδικών χαρών και του πάρκου της Μεγάλης Σουβάλας Αρκίτσας, την οποία υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Λοκρών, η Κοινότητα Αρκίτσας, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την συμμετοχή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Κλείδωνας” με την αιγίδα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.