Η θερινή περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έφθασε στο τέλος της και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από τα θετικά αποτελέσματα του έργου.

Η επιτυχία της φετινής χρονιάς έχει πράγματι υπερβεί κάθε προσδοκία. Το έργο των Κατασκηνώσεων έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι σύγχρονες και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στην ήρεμη φύση του Αυλώνα Ωρωπού φιλοξένησαν φέτος πάνω από 1000 άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια και πλέον ήταν παιδιά και έφηβοι.

Η φετινή χρονιά ήταν μεστή ψυχαγωγικών και μορφωτικών εμπειριών για τους κατασκηνωτές, ενώ δεν έλειψαν εκδηλώσεις για τους γονείς και τους εθελοντές υπό την εμπνευστική παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης ήταν πλούσιο σε αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Οργανώθηκαν «πρωταθλήματα» και καλλιτεχνικοί «διαγωνισμοί», ομαδικά παιχνίδια, μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές και εξορμήσεις στη φύση.

Οι εναλλαγές του καθημερινού προγράμματος έκαναν την κάθε ημέρα ξεχωριστή. Καμία μέρα δεν ήταν πανομοιότυπη με τις προηγούμενες. Δεν έλειψαν οι ευκαιρίες εκκλησιασμού και άλλα λατρευτικά βιώματα.

Πολλά παιδιά επέλεξαν να μετέχουν στο μυστήριο της Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας. Τα παιδιά άνοιξαν πολλές αυθόρμητες συζητήσεις μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες και τους ποιμένες της Κατασκήνωσης γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

Η όλη ατμόσφαιρα της κατασκηνωτικής εμπειρίας δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν δυνατές φιλίες και να σμιλευθούν οι νεανικές ψυχές με τα νάματα του Ευαγγελίου και τις αξίες της χριστιανικής αγάπης, της φιλαδελφίας, του σεβασμού στο περιβάλλον και της ειρήνης.

Τα παιδιά αθλήθηκαν στο σώμα και στο πνεύμα, επιμορφώθηκαν, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, γέλασαν με την καρδιά τους και δοκίμασαν τις υγιεινές λιχουδιές που με πολυ μεράκι ετοίμαζε κάθε μέρα το μαγειρείο υπό τις οδηγίες ειδικού διατροφολόγου.

Η Κατασκήνωση για πρώτη φορά πρόσφερε φιλοξενία και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, που στεγάζονται και λαμβάνουν φροντίδα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μπορεί η θερινή περίοδος να τελείωσε, αλλά η αγκαλιά των Κατασκηνώσεων θα παραμείνει ανοικτή όλο τον χρόνο, σε ετοιμότητα για να υποδεχθεί ιδρύματα, συλλόγους, σχολεία και άλλους φορείς που θα επιλέξουν να οργανώσουν μια ομαδική εξόρμηση σε ένα φιλόξενο περιβάλλον μέσα στη φύση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.