ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τέλεσε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στα Τίρανα. Χριστούγεννα 2020 στην Αλβανία. Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος. Οι Ορθόδοξοι των Τιράνων, αλλά και ολόκληρης της Αλβανίας, εόρτασαν το ελπιδοφόρο γεγονός της γέννησης του Χριστού.

Μάλιστα η χαρά των πιστών στη γειτονική χώρα ήταν μεγάλη, καθώς βρισκόταν ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος ιερούργησε στο καθεδρικό ναό Τιράνων «Ανάσταση», πλαισιούμενος από το Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ, τον Επίσκοπο Βίλιδος Άστιο και άλλους κληρικούς.

Οι Ορθόδοξοι έδειξαν ζωηρά την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για το Μακαριώτατο, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε την περιπέτεια του κορωνοϊού, νοσηλεύτηκε στην Ελλάδα και επανήλθε υγιής στα Τίρανα, όπου ανέλαβε αμέσως διοικητική, ποιμαντική και λειτουργική δράση.

Μιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε εν συντομία στην προσωπική του δοκιμασία με τον κορωνοϊό.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που συνεχίζουν να υποφέρουν από την πανδημία, και επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε.

Υπογράμμισε επίσης ότι η μοναξιά, που δημιουργείται από την πανδημία, μπορούμε και πρέπει να την ξεπεράσουμε, βάζοντας τον Χριστό στο επίκεντρο της ζωής μας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και προσευχήθηκαν για αυτόν.

Χριστούγεννα: Ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος διάβασε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται:

Στην απροσδιόριστη, απρόσμενη μοναξιά που μας παγώνει, η μυστική παρουσία του Χριστού ζεσταίνει τη σκέψη και ζωογονεί τους πνεύμονες. Αυτό το αισιόδοξο άγγελμα των Χριστουγέννων, καθαρό σαν διαμάντι, χωρίς ποικίλα στολίδια, χρυσόσκονη και εντυπωσιακά περιτυλίγματα, πρέπει φέτος ιδιαίτερα να αναδειχθεί και να βιωθεί. Όχι σαν απλή ανάμνηση ενός αξιαγάπητου βρέφους, αλλά ως καθοριστικό μήνυμα ελπίδος, ως η μοναδική έκφραση της αγάπης, της παντοδυναμίας του Πατρός, του Κυρίου και Δημιουργού του σύμπαντος, ως εγγύηση του γεγονότος ότι δεν είμαστε μόνοι στην προσωπική και παγκόσμια περιπέτειά μας ούτε στην πρόσφατη πανδημία.

Να σημειωθεί ότι έγιναν δύο χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στο καθεδρικό ναό Τιράνων και δύο στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, τηρουμένων όλων των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Με το λόγο και το παράδειγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δίνει το μήνυμα της ανανέωσης της πίστης, της ζωντανής και κοχλάζουσας πίστης, σ’ Εκείνον, που γεννήθηκε.

Και δείχνει ότι είναι ευκολότερο για τον κανονικό άνθρωπο να πιστεύει, παρά να αρνείται.

Όπως η ζωή δεν είναι άρνηση και η πίστη στο γεννημένο Χριστό ως ένα βασικό βάθρο της ανθρώπινης πορείας θετικά πρέπει να αντικρύζεται και με λεπτά αισθήματα να καλλιεργείται ολοένα.

Το πιστεύω στη γέννηση του Χριστού είναι ισοδύναμο με το ζω και δρω εμπνεόμενος από το ιδανικό της τέλειας αγάπης.

Όταν έτσι συλλαμβάνουμε ως Χριστιανοί τη μεγάλη και ιερή υπόθεση της πίστης, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τα δεινά και είμαστε πρόθυμοι με υψηλό το μέτωπο να γίνουμε αγωνιστές.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τέλεσε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στα Τίρανα

Χριστούγεννα Τίρανα 2020

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Χριστούγεννα Τίρανα 2020

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Χριστούγεννα 2020

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Χριστούγεννα Τίρανα

Χριστούγεννα Αλβανία 2020

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.