Απάντηση σε άρθρο το οποίο αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος απέφυγε να αναφέρει ή να ονομάσει τη Ρωσία όσον αφορά τις δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το υπογράφει ο διάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής, δίνει ο Μακαριώτατος.

Με ανάρτησή στην επίσημη σελίδα του Αρχιεπισκόπου σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρεται:

Η φράση που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δάσκαλος και μέντορας του Διακόνου Χρυσαυγή, απέφυγε να αναφέρει ή να ονομάσει τη Ρωσία όσον αφορά τις δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν είναι ακριβής. Στις 13 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στον Καθεδρικό Ναό της Ανάστασης του Χριστού στα Τίρανα, ανέφερε «Εντείνουμε την έκκλησή μας για άμεση παύση του αδελφοκτόνου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, για τη θεραπεία των τραυματιών, για την ανακούφιση του προσφυγικού s, και για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών» https://fb.watch/cYJ0Xfa6lY/ ). Επιπλέον, στο Πασχάλιο μήνυμά του για το 2022 σημειώνει «Στην πορεία αυτών των ημερών, όταν ο πόνος, η θλίψη και η σύγχυση, που προκαλεί ο αδελφοκτόνος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, κατακλύζουν τις σκέψεις και τις ψυχές μας, αναφερόμενοι στην αγάπη μπορεί να φανεί τόσο παράξενο” https://orthodoxalbania.org/2020/el/2022/04/21/ανάσταση-η-αγάπη-τελικά-θα-νικήσει-τ/

Επιπλέον, στο πλαίσιο των αναφορών ειρήνης των υπηρεσιών μας, ο κλήρος έχει λάβει εντολή να προσθέσει αυτές τις αναφορές «Προσευχόμαστε για την άμεση παύση του αδελφοκτόνου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας… ”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.