Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε θερμά τον Επίσκοπο κ. Mesrop Parsamyan, προκαθήμενο της Ανατολικής Επισκοπής Αμερικής της Αρμενικής Εκκλησίας, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Ο Επίσκοπος κ. Mesrop, του οποίου η χειροτονία στο επισκοπικό αξίωμα έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2023 από τον Καθολικό Καρεκίν Β΄ στο Etchmiadzin της Αρμενίας, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, μεταφέροντας εγκάρδιες χριστουγεννιάτικες ευχές στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ιεράρχες εμβάθυναν στους πλούσιους πνευματικούς δεσμούς και την ιστορική εγγύτητα που μοιράζονται η ελληνική και η αρμενική κοινότητα. Συζήτησαν επίσης την επιτακτική ανάγκη διακονίας της νεολαίας και τις προκλήσεις που συνδέονται με τη διατήρηση της πίστης, του πολιτισμού και της γλώσσας. Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στον Επίσκοπο κ. Mesrop, ο οποίος θα γιορτάσει την περίσταση στις 6 Ιανουαρίου, ακολουθώντας την αρμενική παράδοση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.